Митрески: Блокадите на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието не успеваат, ребалансот на Буџетот ќе биде усвоен

Митрески: Блокадите на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието не успеваат, ребалансот на Буџетот ќе биде усвоен

„Блокадата на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не успева, бидејќи гледаме дека кај нив нервозата расте, затоа што не успеваат блокадите онака како што ги имале зацртано“, порача координаторот на пратеничката група на СДСМ, Јован Митрески.

„Тие успеваат да одолговлекуваат седници, да не закажуваат седници на комисии што е на штета на граѓаните. Целта на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ е да ја креваат тензија во Собранието до максимум. Текот на процесите на седниците е успорен, на минатата седница усвојувавме дневен ред два дена, што досега не се случило, но го усвоиме на крајот. Во ваква ситуација, нема време, ниту потреба да се прави театар од Собранието или да враќаме некои слики како од 27 април или 24 декември“, порача Митрески.

Митрески најави дека ребалансот на Буџетот за 2022 година на 13 јуни влегува во матичната собраниска комисија и дека како и досега, тој ќе биде усвоен согласно роковите.

Прочитајте повеќе

сдсм

СДСМ: Изгоре цела планина, а Мицкоски промовира проекти од времето на СДСМ

Крајно неодговорна и бесчуствителна е денешната изјава на Мицкоски кој вели дека за ден-два ќе …