Младите прилепски социјалдемократи со хуманитарна акција за помош на социјално загрозено семејство

Членови на СДММ  Прилеп, заедно со советникот во Советот на општина Прилеп, Адем Мамудоски спроведоа хуманитарна акција за помош на социјално загрозено семејство во населбата “Тризла 2”. На шестчленото семејство во кое сопружниците и родители на 4 малолетни деца се од различна етничка припадност, мајката Македонка а таткото Ром, младите социјалдемократи му донираа храна и средства за хигиена. Средствата беа обезбедени на хуманитарниот турнир кој пред две недели се одржа во населбата „Тризла 2“.

Од СДММ – Прилеп рекоа дека помошта е скромна, но дека таа треба да претставува поттик за сите граѓани и правни субјекти да ја покажат својата хуманост и да им помогнат на своите сограѓани кои се соочуваат со борбата за гола егзистенција.

Прочитајте повеќе

Царина Богоев

Богоев: Побрз транспорт и заштеда на време и средства преку стекнување статус на Овластен економски оператор

Заштеда на време и трошоци, помалку физички контроли, предност во царинење и избор на место …