На 30 јуни, преку непосредни внатрепартиски избори, СДСМ ќе го бира наследникот на Ковачевски

На 30 јуни, преку непосредни внатрепартиски избори, СДСМ ќе го бира наследникот на Ковачевски

На денешната седница Извршниот одбор на СДСМ донесе Одлука за распишување вонредни внатрепартиски избори за претседател на СДСМ на 30 јуни 2024 година (недела), по повлекувањето од функцијата на претседателот Димитар Ковачевски.

Согласно роковите во Статутот на партијата, има доволен период за подготовка на кандидатурите и програмите, претставување на кандидатите пред членството и активна регистрација.

На седница којашто ќе се одржи в четврток, 30 мај 2024 година Централниот одбор на СДСМ треба да го усвои Правилникот за критериумите, начинот и роковникот за спроведување на постапката на највисоко демократско ниво од страна на Централната изборна комисија.

Прочитајте повеќе

СДСМ: ОЈО и ДКСК веднаш да го истражат случајот поклон од 325.000 евра за Јанушев

СДСМ: ОЈО и ДКСК веднаш да го истражат случајот поклон од 325.000 евра за Јанушев

Прес-конференција на Менде Илиевски, советник на СДСМ во Советот на Општина Битола Волкот го менува …