Најновиот филм на Милчо Манчевски „Врба“, во понеделник и вторник пред прилепската публика

Во понеделник и вторник, 4 и 5 ноември од 19.00 часот, во големата сала на ЦК„Марко Цепенков“ премиерно ќе биде прикажан најновиот филм на режисерот Милчо Манчевски, „Врба“.

„ Врба“ е македонска филмска приказна, која се појавува моќно, драматичен еп за три македонски жени и нивната желба за семејна љубов. Делото на Манчевски е многу покомплексно одошто може да се замисли. Дел од сцените во филмот се снимани во прилепскиот регион.

Сценариото и режија се на Милчо Манчевски, а улогите ги толкуваат Сара Климоска, Наталија Теодосиева, Камка Тоциновски, Никола Ристески, Ненад Нацев, Петар Царановиќ.

Прочитајте повеќе

Дарја Ризова доби награда за најдобра актерка на меѓународен фестивал во БиХ

Македонската театарска актерка Дарја Ризова ја доби наградата за најдобра актерка од публиката на деветтото …