Поранешниот албански претседател Бујар Нишани оцени дека недоразбирањата меѓу шефот на државата Илир Мета и премиерот Еди Рама во врска со локалните избори би можело да предизвика опасни состојби во државата.

Според него, албанската интеграција во Европската Унија е блокирана, а главен виновник за ова е актуелната политика во Албанија предводена од Еди Рама.

„Ситуацијата во нашата земја е исклучително критична, а дополнителната негрижа може да предизвика големи судири“, смета Нишани.

Извор: АлсатМ