Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, среда,14-ти октомври:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 24 нови случаи на коронавирус, а 8 лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 180, од кои 149 се наоѓаат на домашно, а 31 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 394 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 838.