НОВО МАСОВНО ДЕЗИНФИЦИРАЊЕ ВО БИТОЛА

НОВО МАСОВНО ДЕЗИНФИЦИРАЊЕ ВО БИТОЛА

По препорака на Општинскиот кризен штаб, во Битола продолжи масовното дезинфицирање на цела територија на Општина Битола. За разлика од минатата сабота, во оваа акција беа опфатени и влезовите во зградите, каде се дезинфицираше со рачни пумпи.

„Во акцијата се опфатени сите коловози, јавни и прометни површини, но овој пат и влезовите, со влегување внатре, во самите влезови во зградите. Акцијата ја координира ЈП ‘Комуналец’, заедно со останатите локални јавни претпријатија, а имаме и приватни компании кои се приклучија во акцијата. Тоа се лица кои умеат да управуваат со трактори и прскалки, од руралните места, кои по завршување на акцијата во Битола, ќе заминат во своите места со полни цистерни дезинфекциони средства и ќе ги дезинфицираат патиштата низ селата“, рече градоначалничката Наташа Петровска на стартот од акцијата.

Во акцијата се вклучија 4 цистерни, 23 трактори со помошна механизација, метларка и други возила. Дополнително, 65 поединци со рачни пумпи дезинфицираа во влезовите, а во комплетната акција учестувааа над 100 лица. Координатор на денешната акција повторно беше ЈП „Комуналец“.

„’Комуналец заедно со останатите јавни претпријатија ‘Водовод’, ‘Нискоградба’, ‘Пазари’, но и со поддршка и помош на РЕК ‘Битола’, ‘Стрежево’ и други компании, постојано е на терен во периодот на полициски час. Кога граѓаните остануваат дома, ние вршиме постојано дезинфекција на сите јавни и прометни површини. Денес ја правиме втората масовна дезинфекција на Битола и околните места, секако во соработка со граѓаните, посебно и приватни компании, приватни фирми, индивидуалните земјоделци од руралните средини, кои  и тоа како, ни излегуваат во пресрет со својата механизација. Покрај возилата има и 65 поединци кои со рачни пумпи ќе ги дезинфизираат станбените згради“, рече директорот на ЈП „Комуналец“, Панде Богоевски.

Прочитајте повеќе

полиција полицајци

Двајца полицајци се сомничат дека примиле поткуп за да не констатираат сообраќаен прекршок

Тие се сомничат дека на 04.07.2024 околу 23.00 часот на ул.„Даме Груев“ во Скопје, при …