Од 1. јуни уште полесно до работа во Германија

Од 1. јуни уште полесно до работа во Германија

Од оваа сабота стапуваат на сила бројни олеснувања за доселување на работници од земјите кои не се членки на ЕУ. Од „картата за шанси“ и проширување на Западнобалканско правило ќе профитираат и работниците од Македонија.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Фатмир Битиќи пензиите

Битиќи: Власта манипулира, пензиите всушност ќе се зголемат само за 1.000 денари

Во „Дневен клик“ на ТВ21 пратеникот на СДСМ, Фармир Битиќи рече дека новата влада манипулира …