Стоп Полиција

Од билтенот на СВР Битола

Полициски службеници од Секторот за внатрешни работи Битола за време на викендот, 24, 25 и 26 мај, извршиле контрола за брзина, управување без возачка дозвола, нерегистрирани возила, непочитување првенство, исправност на возилата, сигурносен појас. Притоа, контролирани се 1.197 возачи, од кои 23 возачи управувале возило без возачка дозвола, нерегистрирани биле 17 возила, а брзината ја надминале 120 возачи од исконтролираните возила. Тројца возачи зборувале на мобилен телефон при управување на возилото, додека четворица не користеле сигурносен појас. Издадени биле вкупно 161 мандатен платен налог и 56 прекршочни платни налози.

Прочитајте повеќе

Ковачевски

Ковачевски: Јајцата од кокошка, оризот се со замрзнати цени, намалена и цената на брашното, најавено намалување на цените на овошјето, зеленчукот и хигиенските производи

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, заедно со министерот за економија, …