Во неделата, во спортската сала на ООУ „Невена Георгиева – Дуња“ во Скопје, се одржа Државно првенство во џудо за деца и сениори. На првенството учество зедоа десетина клубови од Македонија, со над 100 натпреварувачи.

Со вкупно 17 натпреварувачи во двете возрасни категории, на првенството учествуваше и џудо клубот СЕИШИН од Прилеп. Од Државното првенство, џудистите на СЕИШИН се враќаат со 12 освоени медали, од кои 3 златни, 2 сребрени и 7 бронзени.

Со медали се закитија следните прилепски џудисти:

Деца:

 1. Анастасија Кузманоска  -25 кг 1 место
 2. Марко Василески  -42 кг. 2 место
 3. Благојче Мантарoски  -38 кг 3 место
 4. Борис Џагадуроски  -30 кг. 1 место
 5. Давор Најдоски  -27 кг 3 место
 6. Ангел Мошков  -27 кг. 3 место
 7. Немања Џагадуроски  -25 кг. 3 место

Сениори:

 1. Мартин Трајановски  -60 кг. 3 место
 2. Марио Тошески  -73 кг. 3 место
 3. Кристијан Тошески  -90 кг. 3 место
 4. Јован Најдоски  -100 кг. 1 место
 5. Марио Цинцароски  +100 кг. 2 место