Од понеделник започнува исплатата на мартовските пензии

Од понеделник започнува исплатата на мартовските пензии

На основа на задолжението од Владата испратено до Фондот на пензиско и инвалидско осигурување, кој најдоцна до петок до деловните банки треба да ги достави податоците за пензиите, готовинската исплата на пензиите ќе биде организирана во четири групи, според следниот распоред составен според висината на пензијата:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 29.03.2021 година (понеделник);

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 30.03.2021 година (вторник);

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 31.03.2021 година (среда);

– За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 01.04.2021 година (четврток).

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …