Екипи на Општина Аеродром денеска почнаа со поправка на оштетените детски игралишта што викендов беа цел на вандализам.

Најголема штета е забележана на детското игралиште во населбата Лисиче, во непосредна близина на крстот, а оштетени се и новопоставената новогодишна елка во населбата Мичурин, како и други украси на повеќе локации.

Изминатите месеци вандали уништија реквизити и на други детски игралишта во општина Аеродром, а беа запалени и повеќе контејнери. Сите случаи се пријавени во полиција.