Општина Аеродром: ОУ „Ѓорѓија Пулевски“ добива лифт за лицата со физичка попреченост

Основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ во Општина Аеродром ќе добие лифт, со што ќе се овозможи и олесни движењето на лицата со физичка попреченост до и во самиот објект. Изградбата на лифтот почна деновиве и се очекува да биде завршена пред почетокот на новата учебна година.

Лифтот е донација од амбасадата на САД, а неговата вредност изнесува околу 57.000 долари.

Прочитајте повеќе

Градоначалникот Христоски на средба со министерот Нуредини, се решава проблемот со крушевската депонија

Градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски присуствуваше на средба со министерот за животна средина и …