Поради вчерашната трагедија, кога во сообраќајна несреќа на автопатот Скопје-Тетово животот го изгубија 14 лица, денешната најавена посета на тиквешкиот регион на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски се откажува.