Партизацијата продолжува – „свои“ луѓе на чело на институциите под превезот на в.д. директори

Партизацијата продолжува – „свои“ луѓе на чело на институциите под превезот на в.д. директори

Оваа олеснета процедура на поставување на т.н. „в.д“ се искористува најчесто од неколку причини: за да се заобиколат критериумите кои лицето кое ќе директорува треба да ги исполни, за да се избегне конкуренција од други потенцијални кандидати, да се покаже на потенцијалните кандидати кое е посакуваното лице, за да се обесхрабрат и да не се пријават во оној момент кога ќе има оглас, вели Миша Попововиќ од Институтот за демократија

Прочитајте повеќе

СДСМ: Шемата за подарениот имот на Јанушев датира од 2010 години кога се набавија кинеските автобуси

СДСМ: Шемата за подарениот имот на Јанушев датира од 2010 години кога се набавија кинеските автобуси

Соопштение за јавност на СДСМ Откако пет дена се криеше од јавноста вчера Јанушев самиот …