уставен суд

По десетина обиди, Уставниот суд конечно избра претседател

Дарко Костадиновски е новиот претседател на Уставниот суд. Седницата за избор на претседател на Уставниот суд, започна на 30 мај и досега имаше десетина круга гласања

Прочитајте повеќе

кацарска

Уставен суд: Кацарска има право да остане на функцијата

Како реакција на тоа што Судскиот совет испратил известување до претседателот на Собранието, дека уставната …