По осми пат Прилеп ќе биде домаќин на мајсторите на малиот фудбал

По осми пат Прилеп ќе биде домаќин на мајсторите на малиот фудбал

Општина Прилеп и Локален спортски сојуз-Прилеп, се организатори на традиционалниот турнир во мал фудбал „Свети Никола“, кој што годинава ќе се одржи од 7 до 25 декември. Турнирот има хуманитарен карактер, а собраните средства ќе бидат наменети за децата со ретки болести.

На турнирот учество ќе земат најмалку 32 екипи, во конкуренција на сениори, пионери (родени 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 и помали) и ветерани (над 40 години).

Жребувањето ќе се одржи на 05.12.2018 во 18 часот во големата сала на Општина Прилеп.

Наградниот фонд на турнирот ќе изнесува 330.000 денари.

Котизација за екипи:

За сениори: 5.000 денари;

За пионери: 1.500 денари;

За ветерани: 3.000 денари.

Со уплата на котизацијата, секоја екипа има обврска да пријави најмалку 8 играчи во пријавниот лист.

Уплата:

Цел на дознака: Членарина за учество на турнир во мал фудбал „Свети Никола 2018“

Назив на примачот: Локален спортски сојуз- Прилеп

Сметка на примачот: 370051200218225

Банка на примачот: Еуростандард банка АД Скопје

Дополнителни информации:

Општина Прилеп – тел: 078361534, email: oppp@prilep.gov.mk.

Локален спортски сојуз – Прилеп- тел: 076542320

ПРИЈАВЕН ЛИСТ

ПРОПОЗИЦИИ

Прочитајте повеќе

Богородица пожар

Затворен граничниот премин Богородица поради пожар, се преземаат мерки за гасење на пожарот

Се преземаат интензивни мерки за гасење на пожарот. Апел до сите граѓани да не се …