Поетска вечер во ЦК „Марко Цепенков“

Утре, вторник 7. август со почеток во 19.00 часот, во изложбениот салон на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе се одржи „Поетска вечер“, на која со своето творештво ќе се претстават 15 поети, членови на Клубот на литературни творци – Прилеп.

Поетската вечер се одржува во рамките на Прилепското културно лето.

Прочитајте повеќе

Две условни казни и една ослободителна пресуда за пожарот во тетовската модуларна болница

Флорим Бесими и Артан Етеми сториле по едно кривично дело „тешки дела против општата сигурност“ …