Претседателот на Владата, Зоран Заев денеска во 10.30 часот ќе ги посети повредените граѓани во страотната сообраќајна несреќа што се случи во близина на село Ласкарци, а кои се сместени во болницата 8-ми Септември.

После тоа, премиерот Заев ќе се упати кон Гостивар кадешто во 12.00 часот ќе присуствува и ќе се обрати на Комеморативната седница во чест на загинатите граѓани во сообраќајната несреќа, којашто ќе се одржи во Општина Гостивар.