Премиерот Заев ќе учествува на состанокот на Светскиот економски форум во Женева

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, денеска и утре (7 -8 ноември 2019) ќе присуствува на состанокот на Светскиот економски форум во Женева, Швајцарија на тема „Стратешки дијалог на Западен Балкан“.
На состанокот во Женева најавено е присуство на лидерите од Западен Балкан и претставници од поширокиот регион, на претставници од Европската комисија, од други организации и од организаторот, Светскиот економски форум.
За вечерва (7. ноември) е предвидена работна вечера, а утре (8. ноември) ќе има работна сесија на учесниците на Светскиот економски форум.
На состаноците се очекува да се разговара за политичката и економската клима во Европа, за предизвиците и можностите на политички и економски план, за развојот на Западен Балкан и фокусот кон позитивна агенда за иднината на регионот.

Прочитајте повеќе

Ковачевски нема да има средба со Лавров

Премиерот Ковачевски истакна дека секоја земја на свој начин испраќа порака за неоправданата агресија на …