Министерот за надворешни работи, Димитров на денешната прес-конференција изјави дека македонско-грчкиот договор е клучот на вратата за влез во ЕУ и во НАТО, на 30 септември ние одлучуваме дали ќе го употребиме тој клуч или не.

Прочитајте ги елементи од договорот кои министерот Димитров ги објасни: http://vlada.mk/node/15744