Претседателот на Џудо федерацијата на Македонија, Владимир Трпаноски, учествува на изборниот Конгрес на Светската џудо федерација во Будимпешта, на кој денеска ќе биде избран новиот претседател на ИЏФ.

Од името на Џудо федерацијата и од свое лично име, претседателот Трпаноски му го честиташе изборот на Влад Маринеску, кој на вчерашниот состанок на Извршниот комитет беше назначен за нов Генерален директор на Светската џудо федерација.