Преземете ја апликацијата МојДДВ и остварете го правото за поврат на ДДВ

Апликацијата МојДДВ е достапна за преземање преку линкот МојДДВ.

Сите граѓани кои се регистрирани на системот е-Персонален данок, преку апликацијата МојДДВ ќе имаат можност да гo скенираат баркодот од фискалните сметки и да го остварат правото на поврат на 15% од износот на платениот ДДВ.

Граѓаните кои не се регистрирани, можат да се регистрираат на е-Персонален данок и со скенирање на фискалните сметки да го остварат правото на поврат на ДДВ.

Прочитајте повеќе

лого министерство за економија

Министерство за економија: Се замрзнува маржата на огревно дрво и пелети за огрев на 10%

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе Одлука за определување највисоката …