Прилеп: „Али Фети Окјар – истомисленик и соработник на Ататурк“, изложба на Рубинчо Белчески

Прилеп: „Али Фети Окјар – истомисленик и соработник на Ататурк“, изложба на Рубинчо Белчески

Во ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп, утре, петок 10 ноември, ќе биде отворена изложбата „Али Фети Окјар – истомисленик и соработник на Ататурк“.

Изложбата е проект на НУ Завод и Музеј – Прилеп, чиј автор е Рубинчо Белчески, историчар – кустос советник.

Отворањето на изложбата ќе биде во фоајето на ЦК „Марко Цепенков“ во 19 часот.

Прочитајте повеќе

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Премиерот Мицкоски најави 250 милиони евра од кредит од Унгарија за бизнисот, македонските стопанственици го …