Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 31 мај до 6 јуни 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:         

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 31 мај до 6 јуни 2021 година, во општина Прилеп имало 10 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале две лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 32; во болнички услови се лекуваат 4 лица, од кои двајца се на кислородна поддршка; на домашно лекување се наоѓаат 28 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.311;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 426 лицa.