Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник 18-ти мај:

  1. Во општина Прилеп денеска нема новозаболени од коронавирус, а од заразната болест оздравело едно лице;
  2. На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“ хоспитализирани се 19 лица. Од нив, 16 се позитивни на коронавирус а во делот за изолација се наоѓаат тројца пациенти, сите негативни на КОВИД-19;
  3. Во самоизолација се наоѓаат 158 лица;
  4. Во деновите од викендот забележани се 3 нарушувања на полицискиот час.