Прилепскиот Архив одбележа 66 години од своето постоење

Државниот архив – Одделение Прилеп, вчера одбележа 66 години од своето постоење, од денот кога се направија првите значајни чекори во однос на документирањето на нашето минато, на нашата историја и култура. Со создавањето на Архивот во Прилеп, всушност, започна и институционалното создавање на трезорот со историски документи и материјали што се однесуваат на нашиот … Продолжи со читање Прилепскиот Архив одбележа 66 години од своето постоење