Во четврток, 15 август со почеток во 20.00 часот, во фоајето на ЦК „Марко Цепенков“, за љубителите на староградската песна целовечерен концерт ќе одржи октетот „Прилеп“. Гости на вечерта ќе бидат членовите на вокалната група „Серенада“ од Скопје.

Октетот „Прилеп“, кој со успех ја негува староградската песна и го претставувал градот на бројни фестивали, има издадено неколку албуми а години наназад работи под покровителство на ЦК ,,Марко Цепенков“.