ВМРО-ДПМНЕ денеска организира протестен марш во Штип. Збирно место на протесниот марш кој започнува во 13 часот, е кај црквата Св. Никола во Штип. На протестот е најавено обраќање на претседателот на партијата, Христијан Мицкоски.