Женскиот музички состав The Chicks, го промовираше својот прв видео запис снимен со помош на „Витаминка“. Поддршката од „Витаминка“ за младото музичко трио значи навлегување на поп-рок музичката сцена и, воопшто, поддршка на македонската музичка продукција и нејзина популаризација особено кај младите.

Спотот е направен за песната „Ах тие очи“, што ветува да биде летен хит на девојките од Тhe Chicks – Наталија Мејанџиева, Сандра Јорданова, Моника Ѓорѓиева. Текстот за песната е авторство на трите девојки, а музиката и аранжманот се на Сашко Костов. Аудио продукцијата е потпишана од Дино Зуќиќ во студиото Dino’s Home Studio, а видео продукцијата е на Иво Иванов, Foto Video Studio Penta. Спотот што изобилува со импресивни летни пејзажи е сниман на локација на Велес и околината.

The Chicks се млад музички состав од Велес со доминантна женска енергија, што внесува освежување на македонската музичка сцена.

Спотот од песната е достапен на линкот