Распука мозаикот на плоштадот „Скендербег“

Распука мозаикот на плоштадот „Скендербег“

Една година по официјалното отворање на плоштадот „Скендербег“ во Скопје, мозаикот  распукува, јави „Порталб“.

Покрај мозаикот на фотографијата, има и бројни други пукнатини по ѕидовите на издигнатиот плоштад.

Од сајтот се обратиле во Општина Чаир, чија инвестиција беше плоштадот, а од таму добиле одговор дека нема оштетувања на мозаикот.

„Секторот за урбанизам во Општина Чаир постојано се грижи за одржувањето на плоштадот ,Скендербег’ преку поставување на потребната урбана опрема, засадување цвеќиња и редовно чистење. Комисијата ангажирана од овој сектор при последната теренска проверка откри оштетувања на плочките и на скалилата, коишто ќе бидат поправени наскоро. Во однос на тврдењето за оштетување на мозаикот, споменатата комисија, составена од архитекти и инженери, не откри оштетувања што бараат естетски интервенции“, одговориле од Општина Чаир.

Извор: МЕТА

Прочитајте повеќе

Богородица пожар

Затворен граничниот премин Богородица поради пожар, се преземаат мерки за гасење на пожарот

Се преземаат интензивни мерки за гасење на пожарот. Апел до сите граѓани да не се …