Регулаторната Комисија за Енергетика објави дека оваа седмица цените на горивата ќе претрпат минимална корекција. Во просек, цените ќе се зголемат за 0.26% – а тоа значи дека цените на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 ќе останат непроменети. Овие горива и понатаму ќе чинат 67.00 односно 69.00 денари за литар.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото ќе се зголеми за половина денар, па од вечерва на полноќ еден литар дизел ќе чини 59.00 денари.