Саем на книгата во Крушево во организација на здружението „Културен манифест“

Во четврток, 27 октомври, во Крушево ќе се одржи саем на книги во организација на „Сакам книги“ и новоформираното здружение за афирмација на култура, екологија и рурален туризам „Културен манифест” од Крушево.

Саемот ќе се одржи во градскиот парк, со почеток во 10 часот и ќе биде отворен до 18 часот.

Ова е прва активност на здружението „Културен манифест”, чија цел е афирмација на културата, промоција на локалните вредности и имплементација на активности за развој и промоција на руралниот туризам.

Прочитајте повеќе

Ковачевски

Ковачевски: Јајцата од кокошка, оризот се со замрзнати цени, намалена и цената на брашното, најавено намалување на цените на овошјето, зеленчукот и хигиенските производи

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, заедно со министерот за економија, …