СДСМ: Добра вест – заврши мандатот на Ѓорѓе Иванов, граѓаните избраа напредок

Соопштение за јавност на СДСМ:

После 10 години завршува мандатот на Ѓорѓе Иванов. Тоа е добра вест за граѓаните, за државата.

Иванов ќе остане запаметен како лош пример, како не треба да се извршува претседателската функција.

Со заминувањето на Иванов завршува блокадата на напредокот, на интеграциите, завршува блокадата на законите во интерес на граѓаните.

Крајот на мандатот на Иванов значи и крај на промовирањето на поделбите меѓу граѓаните, крај на вештачките кризи и тензиите, крај на уривањето на демократијата и празниот поредок.

Со заминувањето на Иванов завршува урнисувањето на угледот на државата и интеграциите кон НАТО и ЕУ.

Граѓаните избраа напредок и напредокот продолжува.

Република Северна Македонија заврте нова страница на напредок, сигурна и стабилна иднина, членство во НАТО и ЕУ.

Режим никогаш повеќе, продолжуваме заедно напред!

Прочитајте повеќе

Делегација на СДСМ

Делегација на СДСМ предводена од Зечевиќ-Вардарски му оддаде почит на македонскиот великан Гоце Делчев

Делегација на СДСМ предводена од генералниот секретар Миле Зечевиќ – Вардарски, заедно со пратеничката Даниела …