СДСМ: Документите потврдуваат дека Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ја покачија струјата за 100%

Писмена реакција на СДСМ

Во 2006 годината, кога ВМРО-ДПМНЕ ја презема власта цената на киловат електрична енергија изнесувала 2.95 денари по киловат час.

Во 2017 кога ВМРО-ДПМНЕ оди во опозиција, цената на киловат час изнесува 4.95 денари што е за 100 отсто зголемување.

Мицкоски во овој период беше директор на ЕЛЕМ и советник на Никола Груевски за енергетика.

Прочитајте повеќе

СДСМ

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ падна прениско, дезертерот Драган Ковачки злоупотребува починати лица

Реакција на СДСМ на прес-конференција на Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ ВМРО-ДПМНЕ падна прениско, дезертерот Драган …