СДСМ: Нови 37 милиони евра за локални патишта, инвестираме во инфраструктурата

Соопштение за јавност на СДСМ

Собранието го усвои Законот со кој преку заем од Светска банка се обезбедуваат 37 милиони евра за финансирање на проектот за поврзување на локалните патишта во општините.

Ова се нови 37 милиони евра за унапредување на патната инфраструктура во сите општини.

На овој начин се унапредува поврзувањето на населените места но и се вложува во локалниот економски развој на општините.

И во време на најголема светска економска криза, Владата предводена од СДСМ вложува во капитални проекти кои го поттикнуваат економскиот раст.

Прочитајте повеќе

миле талевски

Талевски: Наместо проекти, градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ удираат по џебот на граѓаните

Прес-конференција, Миле Талески, пратеник на СДСМ Почитувани, Градоначалниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, 10 месеци не …