СДСМ Прилеп: Конески е Џинот од Небрегово

СДСМ Прилеп: Конески е Џинот од Небрегово

По повод 29-годишнината од смртта на кодификаторот на македонскиот литературен јазик, академик Блаже Конески, претставници на Општинската организација на СДСМ – Прилеп положија цвеќе на споменикот на Конески, пред ЦК „Марко Цепенков“.

„На 29-годишнината од смртта на Блаже Конески, потсетуваме: Конески не е само истакнат македонски книжевен, културен и јавен работник, поет, прозаист, есеист, филолог, академик и кодификатор на современиот македонски литературен јазик. Блаже Конески е Џинот од Небрегово!“, се вели во пораката на прилепските социјалдемократи.

Прочитајте повеќе

Лукаревска

Лукаревска: Со 4,9% дефицит и 68% јавен долг, ВМРО-ДПМНЕ ја води државата во финансиски амбис

ВМРО-ДПМНЕ успеа за еден месец на власт да сруши стабилни економски политики коишто Социјалдемократскиот сојуз …