СДСМ Прилеп: „Водовод“ го прифати нашиот предлог за враќање на цената на водата, градоначалникот Јовчески да го одржи изборното ветување

СДСМ Прилеп: „Водовод“ го прифати нашиот предлог за враќање на цената на водата, градоначалникот Јовчески да го одржи изборното ветување

Прес-конференција на Филип Попоски, претставник на СДСМ во УО на ЈКП „Водовод и канализација“  

Почитувани граѓани,

Конечно, Управниот одбор на ЈКП „Водовод и канализација“ смогна сили да одговори на барањето на СДСМ и ја врати цената на водата на нивото од пред нејзиното покачување на 22 септември.

СДСМ Прилеп: „Водовод“ го прифати нашиот предлог за враќање на цената на водата, градоначалникот Јовчески да го одржи изборното ветување

Тоа беше единството логично решение, откако Владата предводена од СДСМ ја намали цената на струјата за јавните претпријатија за водоснабдување и пречистителните станици на 95 евра за мегават – час.

Меѓутоа, ова не е и не смее да биде конечната одлука на менаџментот на јавното претпријатие и општинската власт, по прашање на цената на водата.

Да потсетиме: Во својата изборната програма, Борче Јовчески и ВМРО-ДПМНЕ ветија намалување на сметките за вода и канализација, потенцирајќи дека тоа било РЕАЛНО ОСТВАРЛИВО.

Од тие причини, го повикуваме градоначалникот Јовчески да го одржи ветувањето и да побара намалување на цената на водата.

Истовремено, наместо да измислува непостоечки работни места за вдомување на партиски војници и блиски роднини на функционери на ВМРО-ДПМНЕ, апелираме до директорот на „Водовод и канализација“, Игор Гулабоски, јавно да ја поддржи таквата иницијатива и да му предложи на Управниот одбор да донеси Одлука за намалување на сметките за вода.

Само на тој начин ВМРО-ДПМНЕ, Јовчески и неговиот другар Игор Гулабоски ќе покажат дека ги штитат интересите и се грижат за стандардот на граѓаните на општина Прилеп.

Секоја друга одлука освен исполнување на даденото ветување и намалување на цената на водата, ќе биде уште еден доказ за лицемерието и бесрамните лаги на Борче Јовчески.

Прочитајте повеќе

полиција полицајци

Двајца полицајци се сомничат дека примиле поткуп за да не констатираат сообраќаен прекршок

Тие се сомничат дека на 04.07.2024 околу 23.00 часот на ул.„Даме Груев“ во Скопје, при …