Северна Македонија на чекор до избор на нова влада

Северна Македонија на чекор до избор на нова влада

Претседателот на Собранието, Африм Гаши ја закажа седницата за избор на новата Влада за денеска, 22 јуни, во 11 часот. Новата Влада што ја предложи мандатарот Христијан Мицкоски ќе има 24 члена.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

СДСМ: Шемата за подарениот имот на Јанушев датира од 2010 години кога се набавија кинеските автобуси

СДСМ: Шемата за подарениот имот на Јанушев датира од 2010 години кога се набавија кинеските автобуси

Соопштение за јавност на СДСМ Откако пет дена се криеше од јавноста вчера Јанушев самиот …