Во сообраќајната несреќа која утринава се случи на автопатот Велес – Скопје кај месноста викана „Кула“, повредени се шест лица. Од нив, една жена е потешко повредена и однесена е на скопскиот Ургентен центар, додека останатите петмина кои се со полесни повреди, префрлени се во болницата во Велес.

Од велешката полиција информират дека несреќата се случила помеѓу пет возила, а најверојатна причина е лизгавиот коловоз.