Следниот месец Груевски ќе “заплива“ во докторските води

Поранешниот премиер Никола Груевски, на Економскиот факултет во Скопје ќе ја брани докторската дисертација на тема „Економските ефекти на различните видови меѓународни текови на капитал, со посебен осврт на Република Македонија“.

Во јавноста се отвори прашањето на (не)законитоста на одбрана на докторатот, бидејќи просекот на Груевски од додипломските студии е под 8.00, додека Статутот на УКИМ предвидува тој да биде повисок од 8.00.

Одбраната на докторската дисертација е закажана за 06.07.2018 година во 12.00 часот, во салата за состаноци на Економскиот факултет во Скопје.

Прочитајте повеќе

Грковска на средба со струмичките средношколци: Интегритетот, чесноста и одговорноста се клучни вредности за градење подобро општество

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска денеска го …