Со поставување камен темелник, почнува изградбата на автопатот Прилеп-Битола

Со поставување камен темелник, почнува изградбата на автопатот Прилеп-Битола

Денеска во 12.00 часот во Прилеп, во близина на Технолошко-индустриската развојна зона ќе биде поставен камен темелник на проектот Коридор 10-д.

На настанот ќе се обратат Димитар Ковачевски, претседател на Владата на Република Северна Македонија, Артан Груби, прв заменик на Претседателот на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Благој Бочварски, министер за транспорт и врски, Ејуп Рустеми, директор на Јавно претпријатие за државни патишта, Ерик Мајер, вршител на должност на амбасадата на САД во Република Северна Македонија, Хасан Мехмет Секизќок, амбасадор на Република Турција во Република Северна Македонија, Џастин Сиберел, претседател на „Бехтел и Енка“ за Европа, Африка и Блискиот Исток.

Прочитајте повеќе

Владините лопати се фрлаат и на 40 степени

Владините лопати се фрлаат и на 40 степени

Топлото време и екстремно високите температури не беа пречка премиерот и повеќе владини и локлани …