Со жрепка утврден е редоследот на гласачкото ливче за вонредните избори за претседател на СДСМ

Со жрепка утврден е редоследот на гласачкото ливче за вонредните избори за претседател на СДСМ

Со жрепка утврден е редоследот на гласачкото ливче за вонредните избори за претседател на СДСМ

Согласно Роковникот и Правилникот, Централната изборна комисија денеска одржа жрепка за редоследот на кандидатите на гласачкото ливче за внатрепартиските избори за претседател на СДСМ.

На овој настан учествуваа сите кандидати за претседател на СДСМ.

Според жрепката, редоследот на гласачкото ливче на вонреднте внатрепартиски избори е следниот:

1. Димитар Ковачевски
2. Фросина Ременски
3. Јован Деспотовски

Вонредните избори за претседател на СДСМ ќе се одржат в недела, на 12 декември 2021 година.

СДСМ е единствена партија во земјата која има врвен демократски механизам за избор на претседател, во којшто членовите на директни избори го избираа претседателот на партијата.

Прочитајте повеќе

банкноти пари плата пензии буџет долг

Цветков: Со ребалансот ВМРО-ДПМНЕ не предвидува зголемување на минималната плата

Одговор на новинарско прашање на Борче Цветков, пратеник на СДСМ: Првично она што се гледа …