Спасовски: Ќе направиме се’ државата да продолжи со напредокот

Фејсбук статус на техничкиот премиер на нашата држава, Оливер Спасовски:

„Сакам да се заблагодарам на честа и одговорноста која ја добивам како мандатар за состав на преодната Влада на Република Северна Македонија. Наша задача ќе биде да направиме се’ да продолжи државата со напредокот, да имаме фер демократски избори и да овозможиме слободно граѓаните да донесат одлука. Меѓутоа, сите институции да продолжат со истата динамика како што работеа и досега, се со цел да развој и просперитет за оваа држава и граѓаните“.

Прочитајте повеќе

Градоначалникот Христоски на средба со министерот Нуредини, се решава проблемот со крушевската депонија

Градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски присуствуваше на средба со министерот за животна средина и …