Судот им ги замрзна имотите на синовите на Силвана Бонева

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева на денешната прес-конференција, во одговор на новинарско прашање, рече дека на барање на СЈО, судот донел одлука да се замрзне имотот на двајцата синови на поранешната пратеничка и член на Државната изборна комисија, Силвана Бонева.

Пред четири години, тогаш опозициската СДСМ објави дека Бонева има два стана во Скопје, и двата во иста зграда на име на нејзините синови, и дека не живее во Струмица.

Прочитајте повеќе

Битиќи: Наскоро доаѓа АДА – првиот дигитален асистент во јавниот сектор во регионот

Битиќи: Наскоро доаѓа АДА – првиот дигитален асистент во јавниот сектор во регионот (ВИДЕО)

„Транспарентноста што пак ќе доведува и до намалување на корупцијата е еден од високо поставените …