Судот во четврток ќе му ја изрече пресудата на Латас

Специјалното обвинителство побара осудителна пресуда за Драган Павловиќ – Латас и неговите двајца браќа, заради бесправно изградените куќи во скопското село Зелениково.

Според обвинението на СЈО, иако знаел дека немаат градежна дозвола и бил свесен дека куќите може да им бидат урнати, Латас продолжил со градење. Судот пресудата ќе ја соопшти во четврток. Ако биде осуден, Латас се соочува со парична казна или затвор до една година.

Прочитајте повеќе

Министерството за правда ја започна постапката за екстрадиција на Љупчо Палевски од Турција

Соопштение од Министерството за правда по однос на барањето за екстрадиција на Љупчо Палевски од …