Ѓорѓи Лазаревски и Звонко Костовски, „свиркачите“ што ја обелоденија аферата со прислушувањето на претходниот режим, од денеска повторно се враќаат на своите работни позиции во МВР.

Ова на својот Фејсбук профил го објави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, каде објави и фотографија од средбата.

Лазаревски е сведок во предметот на СЈО за прислушувањето „Таргет – Тврдина“. Тој и во сведочењата, но и претходно,  откри детали за тоа колку време му било потребно да открие што се случува зад ѕидовите на УБК, со какви закани се соочувал и кој се бил прислушкуван од блиското опкружување на обвинетите за аферата.

Заедно со Костовски ја открија аферата за најмасовно прислушување во Македонија.

Лазаревски 11 месеци беше во притвор.

Извор: МЕТА