Таравари: Сè уште немаме долгорочно и сигурно решение за хируршките клиники

Таравари: Сè уште немаме долгорочно и сигурно решение за хируршките клиники

Ми треба време од неколку дена за да донесам одлука, дали ќе одиме на брзо решавање на проблемот со отворање на нова набавка и инсталирање на комплетно нов систем или ќе може овој да се поправи, кажа Таравари откако ја презеде функцијата министер за здравство

Прочитајте повеќе

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Владата јавно ги објави платите на претседателот на Владата, како и на министрите. Според објавените податоци, највисока …