На покана на здружението на граѓани „Вардар” од Ниш, Театарската работилница Прилеп и ЦК „Марко Цепенков“ на 12 и 13 септември ќе гостуваaт на Деновите на македонската култура во Ниш.

Гостувањето е со музичко – поетска вечер и монодрамата Delirium tremens од Благоја Ристески Платнар, во режија и изведба на Игор Трпчески и со учество на Димитар Ѓорѓиевски, Менде Костоски, Филип Јездиќ и Томе Темелкоски.

Поетската вечер ќе се одржи во библиотека Стеван Сремац, а претставата ќе биде изведена во Академијата за уметност во Ниш.