Тренчевска тврди дека ВМРО-ДПМНЕ стои зад протестите на пензионерите

Тренчевска тврди дека ВМРО-ДПМНЕ стои зад протестите на пензионерите

Таа постави прашање, во однос на тоа дали 18.000 минимална пензија е праведно за сите пензионери, ако имаме предвид дека најголем дел од пензионерите со минимална пензија имаат пократок работен стаж, а останатите што примаат околу 20.000 денари имаат подолг работен стаж

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …